Новини

„Иваил цар“ отива в Оряхово, Козлодуй, Лом и Селановци в края на март

 

mart ivail dati

Нови четири северозападни представяния очакват читателите на Торлака през последната седмица на март. На 26 март той ще гостува в Оряхово, на 27 март – в Козлодуй, на 28-и – в Лом и в петък, на 30 март ще бъде в Селановци.

Срещите с писателя на тези места се превърнаха в традиция през последните три години. За първи път обаче на представяне на негова книга няма да се лее северозападна реч.  "Иваил цар - книга първа" ни отвежда в посока съвсем различна от колоритната трилогия „Северозападен романь“, „Автономията????“ и „Май ше ни бъде…“. Но пътуването отново е разтърсващо. „Иваил цар“ е класически исторически роман, който ни връща във времето на един от най-интересните и загадъчни български владетели.

Как Ивайло е успял да се появи сякаш от нищото и да се изкачи до търновския престол? Защо увлича след себе си цяла армия? Какъв е бил животът по време на Средновековието по нашите земи? Има ли все пак нещо общо между Иваил и любимите северозападни персонажи на Торлака? А мисли ли авторът да се върне към тях?

Въпросите са безброй, а разговорът както винаги обещава да бъде интересен. Ето къде може да се срещнете с писателя:

-       26 март - Оряхово, Художествена галерия "Марин Върбанов", 17:30 часа

-       27 март - Козлодуй, Народно читалище "Христо Ботев", 18:00 часа

-       28 март - Лом, бар Las Vegas, 18:00 часа

-       30 март - Селановци, Народно читалище "Самообразование 1894“, 17:00 часа

 

Ако обаче сте далеч от Оряхово, Козлодуй, Лом и Селановци, винаги можете да поръчате книгите на Торлака в нашия Магазин.


Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Иваил цар

„Иваил цар - книга първа" - исторически роман за противоречив владетел, загадъчна личност, дързък войн и вдъхновяващ човек.


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

"Най-добрия исторически роман, който съм чела"
Бойка Костадинова

ВИЖТЕ ОЩЕ

Публицистика

Прелетните птици поеха на североизток

borisov putin

Преди няколко години АЕЦ „Белене“ според Пожарникаря-слънце беше гьол за 800 милиона лева. Оттогава той смени мнението си неколкократно. Типично за един провиденчески държавник, но ние си го знаем. По същия тертип се направи на приятно разсеян и когато Европейската комисия наложи на Россия, Страна Огромная, правила според които трябваше да се преговаря за цените на природния газ и те да не са с 40% по-високи в България, отколкото в Германия, да речем.

Прочети още...

В медиите

България е първата ми любов и така ще си остане завинаги

Интервю за Успелите.бг

 DSC0945

Стоян Николов - Торлака е един от най-популярните съвременни български автори. Книгите му "Северозападен романъ", "Автономията????" и "Май ще ни бъде..." се радват на огромен брой читатели от всички възрастови групи. Откроява се с това, че пише на диалект, интересува се от родното, историята и запазването на традициите ни като народ. Стоян е много повече от писател, съчетал е в себе си най-разнообразни качества и таланти. Запознайте се с него в следното интервю.

Кой е Стоян Николов?

Стоян Николов е на 38, към момента баща на трима сина и съпруг на най-красивата жена, която е виждал през живота. Едва след това е човек, който с много инат и упорство реализира мечтата си да е професионален писател, да обикаля из планините, да се радва на спорта, близките си и още няколко неща, повечето от които не са за публична употреба.

Прочети още...
 

Снимки

a-2.jpg

Фейсбук

Loading ...