Новини

„Иваил цар“ отива в Оряхово, Козлодуй, Лом и Селановци в края на март

 

mart ivail dati

Нови четири северозападни представяния очакват читателите на Торлака през последната седмица на март. На 26 март той ще гостува в Оряхово, на 27 март – в Козлодуй, на 28-и – в Лом и в петък, на 30 март ще бъде в Селановци.

Срещите с писателя на тези места се превърнаха в традиция през последните три години. За първи път обаче на представяне на негова книга няма да се лее северозападна реч.  "Иваил цар - книга първа" ни отвежда в посока съвсем различна от колоритната трилогия „Северозападен романь“, „Автономията????“ и „Май ше ни бъде…“. Но пътуването отново е разтърсващо. „Иваил цар“ е класически исторически роман, който ни връща във времето на един от най-интересните и загадъчни български владетели.

Как Ивайло е успял да се появи сякаш от нищото и да се изкачи до търновския престол? Защо увлича след себе си цяла армия? Какъв е бил животът по време на Средновековието по нашите земи? Има ли все пак нещо общо между Иваил и любимите северозападни персонажи на Торлака? А мисли ли авторът да се върне към тях?

Въпросите са безброй, а разговорът както винаги обещава да бъде интересен. Ето къде може да се срещнете с писателя:

-       26 март - Оряхово, Художествена галерия "Марин Върбанов", 17:30 часа

-       27 март - Козлодуй, Народно читалище "Христо Ботев", 18:00 часа

-       28 март - Лом, бар Las Vegas, 18:00 часа

-       30 март - Селановци, Народно читалище "Самообразование 1894“, 17:00 часа

 

Ако обаче сте далеч от Оряхово, Козлодуй, Лом и Селановци, винаги можете да поръчате книгите на Торлака в нашия Магазин.


Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Иваил цар

„Иваил цар - книга първа" - исторически роман за противоречив владетел, загадъчна личност, дързък войн и вдъхновяващ човек.


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

 

 

  • 27 април - Ботевград, Библиотека "Иван Вазов" - представяне на Северозападната трилогия и "Иваил цар"
  • 5-6 май - гр. Чипровци, Фестивал на Чипровския килим - участие с щанд на изложението

Читатели за Иваил

"Най-добрия исторически роман, който съм чела"
Бойка Костадинова

ВИЖТЕ ОЩЕ

Публицистика

Десетина първоаприлски

money

Тъй като всеки празник си има обичаи, ритуали и традиции, свързани с него, на този светъл ден реших да споделя с любезните и търпеливи читатели как ги мисля аз нещата по отношение на хумора, сатирата и най-вече сарказЪма.

Прочети още...

В медиите

България е първата ми любов и така ще си остане завинаги

Интервю за Успелите.бг

 DSC0945

Стоян Николов - Торлака е един от най-популярните съвременни български автори. Книгите му "Северозападен романъ", "Автономията????" и "Май ще ни бъде..." се радват на огромен брой читатели от всички възрастови групи. Откроява се с това, че пише на диалект, интересува се от родното, историята и запазването на традициите ни като народ. Стоян е много повече от писател, съчетал е в себе си най-разнообразни качества и таланти. Запознайте се с него в следното интервю.

Кой е Стоян Николов?

Стоян Николов е на 38, към момента баща на трима сина и съпруг на най-красивата жена, която е виждал през живота. Едва след това е човек, който с много инат и упорство реализира мечтата си да е професионален писател, да обикаля из планините, да се радва на спорта, близките си и още няколко неща, повечето от които не са за публична употреба.

Прочети още...
 

Снимки

ot-chitateli-015-b.jpg

Фейсбук

Loading ...