Отворено писмо до ДПС

Здравейте, аферим, ашколсун, машалла!

Човек с времето остарява и помъдрява, така съм чул поне. Опитвах се да се занимавам с какво ли не, да се боря срещу статуквото, парадигмата, вездесъщия промисъл или както искате го наречете, но вече знам, че няма да се получи. Разбрах, че с журналистика, публицистика и писателство обричам семейството си на глад, а себе си – на постоянна липса на алкохол, та реших да сменя попрището, така да се каже.

Чудих се, чудих се и изведнъж ми просветна. Политика! Няма политик, който да е умрял от глад. Няма и беден политик, поне в България. Да не говорим, че няма нито един такъв да е влязъл в затвора, ако изключим онова педофилско недоразумение, дето не искам да му споменавам и името.

Но, да се върнем към моите дертове. Замислих се, че просто нищо не съм постигнал в живота, пък какви нищожества (голяма част от тях, свързани с вашите структури) са преуспели, преяли, състоятелни и влиятелни обществени, политически и бизнес деятели. И си викам „Що пък да не се шмугна и аз в руслото на политиката!?“.

Почнах да се чудя към коя партия да се присъединя, но така и не можах да избера, защото то е същото като да се чудиш гнила тиква или гнила круша да ядеш. Все ще ти остане гаден вкус в устата и ще посещаваш тоалетната често-често.

Затова реших да се гмурна в дълбокото. „Ако ще е, да е…!“, казах си. И ето, пиша ви. Кой е луд в тази държава да иска членство в друга партия, освен във вашата!? Та вие командвате целия политически живот тук от началото на новото хилядолетие! От Милениума, дето се вика. Моля ви, вземете ме в редиците си! Искам да съм част от либералната ви формация, па макар и да ми подхвърлите някое съвсем малко постче. Аз ще се развия кариерно. След като Бат Сали може да стане депутатИН, аз ли пък да нямам потенциала поне до общински съветник да се докопам?

Няма да ви лъжа, в замяна на членството си не мога да предложа много. Единственото, с което мога да ви се отблагодаря, е да спра да пиша срещу вас и да се разкая публично. Но това би трябвало да е достатъчно, имайки предвид, че аз съм надраскал някакви си кирливи десетина-двайсет статии по ваш адрес, а вие простихте на столетната терористична партия за Възродителния процес, и то също пред целокупния български контрапротестиращ и телезрител.

Нито съм тартор в гето, за да ви осигуря неколкостотин гласа, нито имам обръчи от фирми, за да ви отчислявам част от печалбата срещу държавни поръчки, нито пък съм чак толкова популярен журналист, за да ви лъскам имиджа. Пък и нямам камиони, дървосекачи, връзки с горски. С две думи едното нищо съм във вашите очи…

Но все пак да пробвам. Ето тук ангажиментите, които поемам в пет точки, пък вие си преценете дали да ме приемете в неетническите си обятия.

Никога повече няма да пиша статии по казуса около вашия генезис и позицията ви на изнудвач на която и да е партия, спечелила изборите. Няма да ви наричам master of puppets, ще се правя, че не виждам какво се случва в българския политически живот и ще се обръщам на другата страна, когато фалирате някоя банка.

За Сокола, Лютфито и Бисера или добро, или нищо. Поради липса на добро – нищо. Ще си мълча като пън, това ви го гарантирам. Ще се раздам на 110%, като Ники Михайлов на мач на националния отбор.

Ще се правя на припикано мушкато за това, че мачкате, държите в принудително робство и средновековни феодални зависимости всички етнически българи по малките населени места и братята ми българомохамедани, както и тези от турски и цигански произход. Ваша си работа, можете, позволява ви се, правите го. Почти всички си мълчат, защо да не си мълча и аз?

Ще тръбя навсякъде, че сте модерна европейска партия с либерален характер. Колкото повече всички мислещи хора (те останаха малко, спокойно) в тази страна ми се смеят в лицето, толкова по силно ще крещя. Току-виж съм убедил някого, знае ли човек?

Ще обикалям като щурав по пътищата от паланка на паланка и ще купувам гласове за вас по избори, като целевата ми група ще са всички неграмотни, маргинализирани и оскотели от мизерия елементи  на социума ни. Ако се наложи, ще се науча да шофирам и автобус и ще карам гласоподаватели от югоизточната ни съседка, грижа нямате никаква.

Само ми намерете някое постче, ей така, да си седя спокойно по цял ден и да вземам хубава заплатка бе, какво толкова ще ви стане!? Наистина, глупав съм бил, мислел съм че нещо може да се промени, но приемете катарзиса ми, Аллах да ви благослови! Вече съм наясно, че вие колите и бесите, няма мърдане… Който иска да се бори, аз желая да съм част от вездесъщата ви структура. Прекланям главица, та да не я отсече сабята.

P.S. Шегичка, нали не ми повярвахте? Вие сте долни измекяри и по-скоро бих пикал на гроба си, отколкото да имам каквото и да било общо с вас! Ебавате се толкова години с нас, всички български граждани, които милеем за Родината си, нека и аз малко да се включа в тази извратена игра…

 


Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

rm 9books

ПРИМОЦЕА

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Разкази за маса") може да вземете за 68 лв. вместо 74 лв.

- При покупка на всичките 9 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", плюс "101 текста на Торлака за Биволъ"), те ще ви струват 123 вместо 134 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

ЗА ЧЪК НОРИС И АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

boiko magistrala

В тази седмица, в която автентичното БКП, което хем няма нищо общо с БКП, хем е „столетница“, заяви готовност да търси реванш от управлявалото в продължение на единайсет години БКП, определено от Любен Дилов-син като „класическа народна партия“, ми остана време да се посмея и на друго. Прочетох един виц. Значи, на Чък Норис му станало скучно и измислил машина на времето, за да се поразнообрази. Прехвърлил се в 2756-а година (примерно), а, оставете другото, и успял да се върне в наши дни. Всички го питали какво е видял, но един от въпросите се откроява. „А автомагистрала „Хемус“ завършена ли е вече?“. Разбира се, въпросът е риторичен и е кулминацията на вица. И има защо.

Надали има човек, на когото не му е втръснало от гръмките приказки на управляващите (не само на БКП-ГЕРБ, а на всички от 1974-а насам) как автомагистрала „Хемус“ ще е готова ей сега. Утре. Догодина. Тая петилетка. И все така. До 2024 година ще стане половин век.

Прочети още...
 

Снимки

dinko-herakal.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...