„Не“ на защитата на конкуренцията!

ginka 1

Она мойта Дулсинея, в частност наричана Гини, й забранила неква си там Комисия по защита на конкуренцеата да си купи един нищо и никакъв енергоразпределител. От тва много ме заболе, щото сега не е у настроение да праиме джиджи-биджи, даже и телефонно. Ние си имаме такава игричка – тя отива у едната стая, а я у другата. После се почва „Ало“, „Набрали сте грешен номер“, „Извинете, съжалявам, приятен ден“, „Не, няма проблем, много мъжествен глас имате, и вашият ден да е приятен!“; „Вие също имате хубав тембър, а и умеете да използвате думите по предназначение…“. Сещате се. Но, за друго ми беше приказката.

Тя, като иде на шопинг и се е случвало една торба пари да излюска, а да се прибере с половин кило трюфеле, некво парче дантела, къде било секси бельо от модната линия на бем ли го кой дизайнер. И шише ракия. Задължително. За мене, да се не излъжете, Гини нема как да не отговара на ни едно, ама на ни едно изискванье, сичко й е у нормата. Железна е и алкохол или други спиртни напитки не пипа. Даже и у устата да й наливаш, е като Матросов на амбразурата, нема кък да има съмненее. Ше стиска зъби до последно. С лекота се справя със секви изкушения на цивилизацеата.

Друго бех почнал да казвам. Она Гини си е бизнес дама и моменталически отвръна на удара. Айде, сега да видиме КЗК кво ше праи, като вече сме на ниво Върховен Административен съд! На мене ми се види, че ше бият отбой, както се случва винаги, ама само требва да се поизчека мънечко, оти да се отмести вниманеето на тва, с което разполагаме като общество, от въображаемио проблем със закупуването на ЧЕЗ от наша Гини.

Както ви рекох вече, пръвото което е, Гини разполага не с десетки, а със стотици, у некои моменти и с хиляди левове, така че, ако едно енергийно дружество не мое да си купи, аз съм на петел долната джука. Добре, ама тия наглеци викат, че не знам си там кво било, и й спъват бизнесо, тоест и мойто последстващо благоденствие, щото Гини може и още да ми се дърпа, ама и она, и аз знаеме, че сме създадени един за друг и рано или късно ше успеем да я прикоткам и да направиме заварката.

Така се ядоса, че даже се отказа да ходиме на Бузлуджа, както се бехме разбрали от преди не знам колко време. На Гини празнико на Българската социалистическа партеа й е любим, понеже обича изтънчени забавленеа като скара, цаца, бира и най-вече качествени изпълнители от родната естрада. Да не приказваме за речите на лидерите на партията майка, те направо си я докарват до душевен оргазъм, та ми спестяват известно количество усилеа, кога се усамотиме.

У интерес на истината, като ми каза, че нема да се качиме къде летящата чиния, на мене некък ми олекна. Предишнио ден бех прочел с изумление, че герберскио кмет с руското име предупредил Яката Дупара, че а е посмела да стъпне на Бузлуджа, а я вади от програмата покрай празниците на Морската столица и кОр, тате, баница. А, щом я нема Гери-Никол, я кво да праим там с тия бабички? Разбира се, можеше да натиснем на кебапчета и бира или да се опитам да получим автограф от кака Корнелия или Дани Милев, ама… Исках, ама немах желание, както се казва.

И сега си прекарвам един супер скучен уикенд, не, че имам работен ден, казах ви, че Гини е състоятелна жена. Знае кво и къде да си плати, нема да има некъв проблем само щото некой си там съдия решил, че Гини щела да има огромни предимства пред конкуренцеата, ако концентрира толко енергиен ресурс у ръцете си. Абе, кви сте вие, бе!? Да не би Гини да е пръвата, къде иска да заграби некой лев? Баш па она ли е най-лошата, та не можете точно за нея да си затворите очите?

Отивам у хоремаго да юснем едно мохито, па вие си съдийствайте колко ви душа иска.


Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Иваил цар

Ivail 2 korica predna half small

"Иваил цар", книга втора - исторически роман за противоречив владетел, загадъчна личност, дързък войн и вдъхновяващ човек. 


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

romani torlaka

Северозападната трилогия

Ако още не сте чели "Северозападен романь", "Автономията????" и "Май ше ни бъде...", може да ги поръчате с отстъпка  за 40 вместо за 43 лв.

ПАКЕТ ОТ ПЕТТЕ КНИГИ

Ако поръчате Северозападната трилогия плюс двете книги за "Иваил ца", ще ги получите на цена 67 лв. вместо 73 лв..

 

ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

Публицистика

Широко затворени очи

viktoria marinova

Аз не знам КОЙ убива журналисти в България. Нямам представа КОЙ мята върху им лайна, КОЙ ги залива с киселина. Нямам никаква идея и КОЙ ги изнасилва брутално, след което ги убива.

Нямам си и идея КОИ са тия, постъпили с друго човешко същество по подобен брутален начин, могат да спят спокойно. Ако трябва да съм честен, не ме и интересува особено сериозно. Поради простата причина, че не съм Бог. Аз съм просто човек и не мога да приема подобно отношение на едно човешко същество към друг homo sapiens… Никак!

Прочети още...

В медиите

България е първата ми любов и така ще си остане завинаги

Интервю за Успелите.бг

 DSC0945

Стоян Николов - Торлака е един от най-популярните съвременни български автори. Книгите му "Северозападен романъ", "Автономията????" и "Май ще ни бъде..." се радват на огромен брой читатели от всички възрастови групи. Откроява се с това, че пише на диалект, интересува се от родното, историята и запазването на традициите ни като народ. Стоян е много повече от писател, съчетал е в себе си най-разнообразни качества и таланти. Запознайте се с него в следното интервю.

Кой е Стоян Николов?

Стоян Николов е на 38, към момента баща на трима сина и съпруг на най-красивата жена, която е виждал през живота. Едва след това е човек, който с много инат и упорство реализира мечтата си да е професионален писател, да обикаля из планините, да се радва на спорта, близките си и още няколко неща, повечето от които не са за публична употреба.

Прочети още...
 

Снимки

b-14.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...