ЩЕЛИ ДА МИ ГЛАСУВАТ МАШИННО ТЕ!

mashinno glasuvane

Когато реших да направя от България стабилна страна с европейски партньори както на Североизток, така и на юг от Балтийско море, си представях нещата по съвсем различен начин, признавам си. Не очаквах, че този народ е изграден от толкова лош човешки материал, но се оказах прекалено лековерен и си нося последствията.

Ти им даваш стотици евро средна работна заплата, правиш тангенти, магистрали, гранични укрепления, не пречиш на роднините им, които кой знае защо бягат на талази, на талази зад граница, да им изпращат пари ежемесечно и да се превърнат в най-големия инвеститор в България, а те пак недоволни. Остави другото, ето ясен признак, че не съм аз виновен, а просто българинът си е мрънкало като цяло.

Бягат, бе! Бягат! Не само, за да работят, бягат и за да си почиват, моля ви се! Та Гърция, та Турция, че по-малко бедните чак до Италия, Испания и Франция стигат. Добре, не отричам, може услугите и да са по-евтини и качествени, обслужването – по-дружелюбно, така е. Поне за Испания имам сериозни впечатления, наложи ми се да купя една къща в Каталуния след страстен романс. Но, няма ли поне малко родолюбие у вас, бе!? Ще стиснете зъби, ще дадете 500-1000 лева отгоре и ще покажете уважението си към родното Черноморие. Родно е, не разбирате ли? От три морета ни остана само едно-едничко и вие го загърбвате! Не ви е срам!

И отгоре на всичко, точно когато получих звучен шамар заради недвижимото имущество на най-мощния си бушон и трябваше да го оставя да изгори, превръщайки се в сив кардинал, този народ, неблагодарен за всичко, което съм му дал, ревна, че съм бил отменил машинното гласуване. Представяте ли си само!? Машинно гласуване, без Цецо да има всичките досегашни лостове да… как да се изразя по-политкоректно… да менажира изборите както досега? Ами, аз ще изгубя толкова много позиции по места, че няма да мога да упражнявам контрол върху разни кметчета на общини, градове, села и паланки, които ще заместят моите верни неофеодали. А оттук нататък става лошо. Ако загубя печели цял народ, ако спечеля – печеля само аз, както е казал класикът.

С много верни хора и малко народна пара за усвояване по места мога не само местните, а и парламентарните, европейските и интерконтиненталните избори дори да спечеля. Нали знаете Архимед какво е казал за опорната точка и достатъчно дългия лост? Е, опорните точки ги владея до съвършенство мисля, но ми трябва и лост. А машинното гласуване ще прекърши лоста. На мен лостът ми е под формата на кебапчета, фолк концерти, лозунги и мобилизиране на електората по учреждения и гета посредством мънички подаръци, демек финансови стимули.

Който иска да бутне стабилността, да си гледа работата! От Девети септември до днес не сме давали властта, а комунист знаете само как се отказва от мандраджийските сирене, кашкавал и сметана? Не стига, че за вас сме оставили суроватката, изварата и обезмасленото мляко, а вие и на това сте недоволни! Все едно бабите ви само машинно са гласували!

Не ме ядосвайте, защото дясната ми ръка вече може да е само сив кардинал, но и на тези избори ще дърпа конците зад театралните завеси! А, ако ли не гласувате правилно, отново ще подам оставка и ще се върна на бял кон за четвърто правителство и четвърти папа да ме гали по главата! Почвам да излизам от равновесие като цица размер D от чашка размер С. И за какво ли изобщо ви строя, санирам, усвоявам, режа лентички не знам. Само едни тераси, тризонети, циментирани дюни, златни шезлонги и магистрали с авангарден асфалт на хармоника са ви в устите. И машинно гласуване. Ще го възложа на Данчо Белия хакер, та да видите и машинно, и ръчно гласуване! Неблагодарници!

---

Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Хеакъл от Диви дол

Heracles divi dol half covер small
Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на "Херакъл от Диви дол" - новата четвъртата част от поредицата "Северозападен романь".

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

romani torlaka

 

  •     Ако още не сте прочели Северозападната трилогия ("Северозападен романь", "Автономията????" и "Май ше ни бъде..."), може да си я поръчате в пакет трите книги за 40 лв. вместо за 43 лв. Така цялата Северозападна поредица (трилогията + "Херакъл от Диви дол") става 55 лв. вместо 58 лв.
  •     Шестте книги: Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар" може да вземете за 80 лв. вместо за 88 лв.

     ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

Публицистика

НАЦИОНАЛНООСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ „НОРВЕЖКИ ТОРБАЛАН“ ЩЕ СПАСИ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

debilski park

Радетели за българщината, развяващи знамето на североизточната страна огромная! Патриоти, тачещи нахлуването в Родината ни от страна на Освободителя като най-висша ценност! Православни християни, върху чиито гърди гори петолъчката! БеГеМами, чудотворно лекуващи реално съществуващи и непознати на науката болести, зарази, простуди, уроки, зли очи, магии и какво ли още не с едно просто заклинание или, в краен случай, посредством уринотерапия! Носталгици по доброто старо време, когато се редяхме на километрични опашки пред щанд, за да си направим пого за три хляба и две кисели млека! Но пък даже и те имаха неземен вкус, ако успеехме да се докопаме до тях. Носители на силните устои на изконната българщина – комунизъм, православие, тричане! Търкащи билетчета фенове на катерицата Беатрис, нумеролози, страстни почитатели на астрономията…, опа, астрологията! Поборници срещу ваксините, горещи привърженици на хомеопатията! Ние, от новоучреденото националноосвободително движение „Норвежки торбалан“ призоваваме именно вас!

Прочети още...

В медиите

Историята е „леката жена на науките“, но романът „Иваил цар“ стъпва на историческите извори

Интервю с Торлака и с коректора на романа д-р София Мицова от Югозападния университет

torlaka blagoevgrad

"Стилът на автора е уникален. Той не се старае да постигне онези норми, които са известни на белетристиката. Това е "мъжки" роман, но и жените могат да открият зад мъжката сила препратки към истинската чувствителност на силния пол" -  д-р Мицова.
Може да чуете интервюто с автора и коректора на книгата тук.

 

Снимки

ot-chitateli-016.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...