ЩЕЛИ ДА МИ ГЛАСУВАТ МАШИННО ТЕ!

mashinno glasuvane

Когато реших да направя от България стабилна страна с европейски партньори както на Североизток, така и на юг от Балтийско море, си представях нещата по съвсем различен начин, признавам си. Не очаквах, че този народ е изграден от толкова лош човешки материал, но се оказах прекалено лековерен и си нося последствията.

Ти им даваш стотици евро средна работна заплата, правиш тангенти, магистрали, гранични укрепления, не пречиш на роднините им, които кой знае защо бягат на талази, на талази зад граница, да им изпращат пари ежемесечно и да се превърнат в най-големия инвеститор в България, а те пак недоволни. Остави другото, ето ясен признак, че не съм аз виновен, а просто българинът си е мрънкало като цяло.

Бягат, бе! Бягат! Не само, за да работят, бягат и за да си почиват, моля ви се! Та Гърция, та Турция, че по-малко бедните чак до Италия, Испания и Франция стигат. Добре, не отричам, може услугите и да са по-евтини и качествени, обслужването – по-дружелюбно, така е. Поне за Испания имам сериозни впечатления, наложи ми се да купя една къща в Каталуния след страстен романс. Но, няма ли поне малко родолюбие у вас, бе!? Ще стиснете зъби, ще дадете 500-1000 лева отгоре и ще покажете уважението си към родното Черноморие. Родно е, не разбирате ли? От три морета ни остана само едно-едничко и вие го загърбвате! Не ви е срам!

И отгоре на всичко, точно когато получих звучен шамар заради недвижимото имущество на най-мощния си бушон и трябваше да го оставя да изгори, превръщайки се в сив кардинал, този народ, неблагодарен за всичко, което съм му дал, ревна, че съм бил отменил машинното гласуване. Представяте ли си само!? Машинно гласуване, без Цецо да има всичките досегашни лостове да… как да се изразя по-политкоректно… да менажира изборите както досега? Ами, аз ще изгубя толкова много позиции по места, че няма да мога да упражнявам контрол върху разни кметчета на общини, градове, села и паланки, които ще заместят моите верни неофеодали. А оттук нататък става лошо. Ако загубя печели цял народ, ако спечеля – печеля само аз, както е казал класикът.

С много верни хора и малко народна пара за усвояване по места мога не само местните, а и парламентарните, европейските и интерконтиненталните избори дори да спечеля. Нали знаете Архимед какво е казал за опорната точка и достатъчно дългия лост? Е, опорните точки ги владея до съвършенство мисля, но ми трябва и лост. А машинното гласуване ще прекърши лоста. На мен лостът ми е под формата на кебапчета, фолк концерти, лозунги и мобилизиране на електората по учреждения и гета посредством мънички подаръци, демек финансови стимули.

Който иска да бутне стабилността, да си гледа работата! От Девети септември до днес не сме давали властта, а комунист знаете само как се отказва от мандраджийските сирене, кашкавал и сметана? Не стига, че за вас сме оставили суроватката, изварата и обезмасленото мляко, а вие и на това сте недоволни! Все едно бабите ви само машинно са гласували!

Не ме ядосвайте, защото дясната ми ръка вече може да е само сив кардинал, но и на тези избори ще дърпа конците зад театралните завеси! А, ако ли не гласувате правилно, отново ще подам оставка и ще се върна на бял кон за четвърто правителство и четвърти папа да ме гали по главата! Почвам да излизам от равновесие като цица размер D от чашка размер С. И за какво ли изобщо ви строя, санирам, усвоявам, режа лентички не знам. Само едни тераси, тризонети, циментирани дюни, златни шезлонги и магистрали с авангарден асфалт на хармоника са ви в устите. И машинно гласуване. Ще го възложа на Данчо Белия хакер, та да видите и машинно, и ръчно гласуване! Неблагодарници!

---

Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Разкази за маса

razkazi za masa frontНелепи, невъзпитани и неподредени. Безмилостно смешни и баснословно шантави. Такива са разказите за маса.

Иска ви се да сте там? Сред цигарения дим, зад зацапаните прозорци, които кънтят от смях, наздравици и препирни?

Торлака ви е запазил място. Придърпайте си стол, сипете си едно пиенье по ваш избор и разгръщайте смело!

.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

rm 9books

ПРИМОЦЕА

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Разкази за маса") можете да вземете за 77 лв. вместо 83 лв.

- При покупка на всичките 10 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", "101 текста на Торлака за Биволъ" и "Аз, ваксинаторът"), те ще ви струват 155 вместо 168 лв. 

Публицистика

ЗА ЧЪК НОРИС И АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

boiko magistrala

В тази седмица, в която автентичното БКП, което хем няма нищо общо с БКП, хем е „столетница“, заяви готовност да търси реванш от управлявалото в продължение на единайсет години БКП, определено от Любен Дилов-син като „класическа народна партия“, ми остана време да се посмея и на друго. Прочетох един виц. Значи, на Чък Норис му станало скучно и измислил машина на времето, за да се поразнообрази. Прехвърлил се в 2756-а година (примерно), а, оставете другото, и успял да се върне в наши дни. Всички го питали какво е видял, но един от въпросите се откроява. „А автомагистрала „Хемус“ завършена ли е вече?“. Разбира се, въпросът е риторичен и е кулминацията на вица. И има защо.

Надали има човек, на когото не му е втръснало от гръмките приказки на управляващите (не само на БКП-ГЕРБ, а на всички от 1974-а насам) как автомагистрала „Хемус“ ще е готова ей сега. Утре. Догодина. Тая петилетка. И все така. До 2024 година ще стане половин век.

Прочети още...

В медиите

„Моят човек“ писател – Стоян Николов – Торлака

269136200 4691094374273339 2016389572412586466 n

"Торлака е интересна и вълнуваща личност. Познанството с него и книгите му дава вълнуващи преживявания и знания, но има и негативи. На първо място за четящите – на всяка страница би следвало да има червена точка, така че не давайте тези издания на деца под 16 годишна възраст! За тези, които смятат да сядат на маса с него, трябва да знаят, че такова деяние е препоръчително само за тези, пълнолетни и способни да носят лична отговорност граждани, покрили критериите за напреднали по българския банкетен стандарт.

С други думи – трябва да можете да изпиете поне едно кило северозападна скоросмъртница, без да проявявате признаци на видимо пиянство, като за такива не се броят задиряне на жени, предизвикване и/или участие в батални сцени, а заспиване на масата, нарушения в двигателния и говорния апарат, както и по-тежки реакции на организма, които силата и количеството на алкохола може да провокират и да се озовете в Токсикологията. Ракията е безцветна и на вид е досущ като вода. Пие се в голяма чаша, като в друга такава се сипва истинска вода, от която се отпива след глътката огнена течност, за да погаси избухващия в устно-стомашната лигавица пожар. Накрая пиенето на вода изгубва значение, защото просто не можеш нито да различиш едната и другата напитка, нито да запомниш разположението на чашите..."

Вижте цялата статия на Видин Сукарев за сайта Media Cafe в ТУК.

 

Снимки

b-14.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...