ЕДНО ТАКОВА ПИПЕРЛИВО МИ Е…

destslava taneva

Вижте сега, айде да си говорим откровено. Нужно ли е да казваме всичко пред Европата? Ами, добре, взели сте повече пари, какво точно ви притеснява? Аз съм останала с впечатление, че логиката на човешкия род е, че колкото повече пари взема, толкова повече всеки индивид се радва на това, с което разполага.

Това, което искам да кажа е, че е много хубаво да се научите да си затваряте устите и да лапате каквото откопчим от еврофондовете и да лапате това, което сме ви оставили, без да го правите на проблем.

По дяволите, къде се е чуло и видяло някой да мрънка, че му били дали повече дотации, отколкото очаквал!? Откъде се извъдихте такива честни, бе!? Знаете ли какви проблеми ми създадохте сега!? Трябва да събирам сума ти браншови организации, за да ме подкрепят и да ми спасят главата. Щото при министър БоЕко бушоните горят лесно, не знам дали сте забелязали. Нищо чудно отгоре на всичко да ме нарече мъсърка или ковра.

Та, за друго ми беше думата. Не ви даваме повече пари, защото искаме да забогатеете, а защото искаме ние да усвоим повече средства, но въпреки всичко математиката си е математика и има повече и за вас, нали така? И вие не само, че не го оценявате, а и записвате разговора ни на видео, след което го изпращате на разни медии, дето вече прекаляват с наглостта си. Биволи били! Ами, като сте Биволи, не е ли по-логично да застанете зад земеделието и храните, където съм министърка, вместо да вървите с рогата напред? Нали за прехраната ви се боря?

И защо не изрева някой от големите латифундисти, а баш тия с подправките, дето държат по някакви кирливи десетина декара? Хората държат по десетки хиляди и си мълчат, карат си бентлитата и всичко им е наред, ама тия смешници ми се завират в очите.

Вижте сега, аз имам един голям късмет, защото самият господин премиер се оака и омаза до ушите тая седмица и може и да ми се размине, но я има и другата гледна точка – може да ме използва като защитен клапан, който да избие общественото напрежение. Каквото и да се случи обаче, аз повече български подправки не възнамерявам да си купувам.

Ти им даваш парите в ръцете, а те те излагат, бе! И сега тия, Биволите, ако ни издадат пред Европата, к‘во пра‘им? Ами, нали ще ни спрат парите и айде! Едно време какви земеделци имаше, ама демокрацията ни отне всичко. Работи в ТКЗС-то за петдесет стотинки надница и си мълчи. Думичка не смее да каже, защото знае, че няма накъде. Стиска зъби и толкова. Сега ти му даваш пари отгоре и той плямпа пред медиите.

Просто ми е обидно дори да говоря за случая. В заключение искам да кажа, че благодаря на браншовите организации, които се застъпиха за мен, за да можем да продължим дружно и безотчетно да грабим европейския данъкоплатец и съм наистина разочарована от това в оная медия „С рогата напредЪ“. Това не е патриотично и аз не мисля, че който и да е родолюбив българин може да публикува такова нещо. Все пак сме най-бедната,най-корумпирана, с най-застаряло население, най-висока смъртност държава в ЕС. Не е ли логично да се възползваме? Иначе какво? При нас вече и с трън да се завъртиш, няма какво да закачиш. Така опоскахме всичко. А тия ми се оплакват, отгоре на всичко. Господим премиерът правилно го каза. Тулупи!

---

Статията е пубикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Хеакъл от Диви дол

Heracles divi dol half covер small
Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на "Херакъл от Диви дол" - новата четвъртата част от поредицата "Северозападен романь".

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

 ПРИМОЦИЯ

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол") може да вземете за 53 лв. вместо 58 лв.

- При покупка на всичките 6 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар"), те ще ви струват 80 вместо 88 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

Конституция - 2020

barney fred

Чл.1. (1) България е пашалък с мутренско-олигархично управление

(2) Цялата държавна власт произлиза от подземния свят. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Прочети още...
 

Снимки

ot-chitateli-013.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...