ПРЕЗИДЕНТСКИ ДРОН МЕ ПРЕСЛЕДВА В ЖИВОТА

boiko glok zlato

Ей, тулупи, мисирки и прости фотки от градове, села и паланки! Вие май нещо не разбирате. Това, че съм премиер, по никакъв начин не означава, че трябва да ви давам отчет какво си хортувам в частни телефонни разговори. Още повече, че нито е доказано, нито някой от уж засегнатите е предявил претенции срещу думите ми. Понеже и аз съм прост и вие сте пости и затова се разбираме, мисля, че ще се съгласите с мен – щом си мълчат, значи или са съгласни с това, което евентуално съм казал, или просто разбират, че моята дума тежи и не може да бъде чупена, защото ще им счупя… както и да е, айде, че напоследък отнасям много критики за изразните си средства, пък не съм свикнал да ме критикуват. Не търпя такива неща.

Едно време си приказвах за лош човешки материал, плямпах с Ваньо за Мишо, после Мишо и жена му се споминаха набързо, после и Ваньо, горкия, стана жертва на загадъчни обстоятелства, но никой не ми правеше проблем. Разминавах се с няколко грубовати шеги и толкова. А сега какви времена настанаха. Вие представяте ли си, президентът да ти изпрати дрон да ти снима спалнята!? Каква държава е това!? Какви времена настанаха!? Човек вече не може да си държи кюлчета злато, огнестрелно оръжие и тлъсти пачки в бащината си къща с две магнолии отпред! Нещо май съм разхлабил хватката и трябва да взема мерки, защото тия скоро ще почнат да ми държат сметка и за това как фалираха десетки хиляди фирми, още толкова бяха изкупени от наши момчета на безценица, а еврофондовете и държавния бюджет потъват като камила в плаващи пясъци.

Сега, за кюлчетата и пачките аз ще намеря виновника и ще го размажа, пардон, ще го съдя, за да го накажат с цялата строгост на закона, но те така или иначе са си мои. Ако искам, ще си ги държа на врата с дебела верига и ще обикалям с джипката надлъж и нашир. Ще се кръстя Снууп Бойко или Ем Си Пожарникаря, нещо такова. Това си е моя работа. Всеки има спестявания, аз осигурих стабилност и просперитет в тази държава, така че няма какво да ми се правите. И вие си държите по седем-осем лева на нощното шкафче. Нали познах, хитреци лицемерни? Разликата е единствено в мащабите на спестяванията. Е, и в произхода им, но това е друга тема.

Та, толкова за кюлчетата и пачките. Най-много ме заболя за т‘ва, дето ме изкараха, че съм обидил Цвета. Е, да бе, вие представяте ли си, премиерът на една държава да нарича председателя на върховния законодателен орган на същата тази държава „тъпа кърджалийска п*тка“? Ама, това е несериозно бе, тулупи и мисирки! Аз никога не съм си позволявал да се държа неуважително към никого. Ето, някога примерно да сте ме чули да използвам обидни и унизителни квалификации за мои колеги, премиери на страни от Централна Европа например? Няма такова нещо. Човек трябва да е на нужната висота за поста, който заема, и аз съм взел всички мерки, за да е така. Мога да си плямпам каквото си искам, колегите премиери не могат да ме разберат, защото не знам никакви езици, а те едва ли разбират български.

Но, за Цвета наистина си ме е яд. Явно много съм я наплашил горката. Ако нормална жена, не председател на Народното събрание, а Пенка от Горно Нанадолнище, я унижат така публично, все ще реагира някак. А Цвета ни звук, ни картина. Па поне мъжът ѝ, дето го раздава Дельо хайдутин, да ме беше викнал на дуел, за да защити честта ѝ. Тц! Не знам. Май ще излезне верно.

Съсипаха я тая държава!

---

Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Хеакъл от Диви дол

Heracles divi dol half covер small
Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на "Херакъл от Диви дол" - новата четвъртата част от поредицата "Северозападен романь".

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

 ПРИМОЦИЯ

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол") може да вземете за 53 лв. вместо 58 лв.

- При покупка на всичките 6 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар"), те ще ви струват 80 вместо 88 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

Конституция - 2020

barney fred

Чл.1. (1) България е пашалък с мутренско-олигархично управление

(2) Цялата държавна власт произлиза от подземния свят. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Прочети още...
 

Снимки

a-5.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...