Диви дол - актуално, Емисеа 18

Информационна емисия на Вела Тропоската

radiotochka 17
---
- Драги дивидолчанье и други жителе на поречеето! – Имам удоволствеето да ви представим осемнаеста новинарска кореспонденцеа на „Диви дол - актуално“.

Времето

Турайте му на времето у коя си дупка сакате. Днеска не день да си приказваме за никво време. Празник е!

Спорт

Нема никви значими спортни събитеа. Играли там у УЕФА-та, май Лига Европа й викат сега, ама не мом баш да ви каем кой с колко е бил. Иначе у Диви дол се спортува само обръщанье с права лопата. Вече нема извиненеа. Оти времето, къде си приказвахме преди манку за ньего, се е поопраило и нема извиненеа. Женорята кяфкат, че требва да садат, така че фащаш лизгаро и наред!

Из живото

- Знаате, че съм трайно неомъжена, така че нема да ви честитим осми март порди простата причина, че ме е яд на сички щасливо омъжени. Само ше каем, че повечето омъжени не са щасливи, а повечето щасливи не са омъжени. Обаче я не съм от тия, не съм и от ония. Мужите не са цвекье за мирисанье. И ние не сме, меджу назе казано. За тва и се сбираме. Оти съвръшените са у раю. Честит празник на кой го празнува! Те, все пак ми се откина от устата.

- Безпрецедентен акт на насилее срещу жител на Крадни брег. Да земат да му улезнат у плевнята и да му отнемат неправомерно около четиресе-педесе вили сено. Пръвокласно. Изушено на барут, от най-качествена трева. Улетели нощеска, доде кон си отдъинял. Никой не знаа кои са, ама се подозира, че са местни ора, понеже ти ако си от Хелзинки примерно, отдека ше знааш, че там има плевня, па и сено у ньеа? Па и да земеш да го прекараш до Финландеа? Айде, молим ти се! Ем ше ти отнеме млого труд, ем ше ти излезне бая скъпо. Така че са местни ашлаци, от мене да знаате, макар и да не съм следовател.

- И накраю нещо юбопитно, кък създадоаме традицеа у нашта радеоточка: 
Не мом да се сдръжим и ше си каем. Таа Моника Белучи голем таралясник ше излее. Заеба оня пич Венсан Касел, къде нищо му нема, зарди некъв азербайджанец с ебем ти колко пари. После заеба азербайдженецо (по източници на нашта медеа нема никво съмненее, че го е опоскала яката), та да се фане с брадат скулптор. Кво скулптурира, един Господ знаа. Ама ньеа със сигурнус я скулптурира, ако мое така да се изразиме. Дръта кокошка! И на мене ми се щеше да ме скулптурират, ама не съм красива италеанска актриса, а неугледна читалишна сюжителка. Кво да праиш? Живот…
С вазе беше Вела Арнаудова – Тропоската

---

Още емисии

Ако сте изчели емисиите, а сте пропущили некое от трите книжлета на Торлака: "Северозападен романь", "Автономията????" и "Май ше ни бъде...", мое да си го земете от ТУКА.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

rm 9books

ПРИМОЦЕА

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Разкази за маса") може да вземете за 68 лв. вместо 74 лв.

- При покупка на всичките 9 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", плюс "101 текста на Торлака за Биволъ"), те ще ви струват 123 вместо 134 лв. 

 

Снимки

ot-chitateli-015-b.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...