Новини

Примоцеа - 50%

 50 percents
Днеска е Международнио день на книгата. Шекспир, Сервантес, тва-онова. Има достатъчно важни причини, кой му е интересно, мое да се запознае с тех.
Чесну да си признаам, лично за мене си не се впечатлевам особено от подобни събитеа (ако изключиме деньо на българската азбука и оня на будителете), ама, като са казали ората, че е Празник на книгата, нека да е Празник на книгата, кво па толко?
Убаво е да има некъв такъв день, кога сички четящи, а и ние, къде се праиме на писателе, да поздравеваме за тва, че сме едно сравнително некресливо, ама, за сметка на тва, сравнително мислещо малцинство.
А тва, че Международнио день на книгата съвпада и с рожденио день на жена ми, ич не е за пренебрегванье. Она вика да ви почерпим и вазе, неколкото ми верни читатейе, от ньойньо име. „Какво се правиш на луд? Ако не бяха читателите ти, за да те занимават и да ме оставяш от време на време на мира, да не мислиш, че да съм те изтърпяла?“.
Я ич не знам кой кой тръпи, ама ми не е работа да се обаждам баш днеска. Тва, къде знам е, че жената черпи с невидвана досега промоцеа от 50% (не се бъзикам; верно наполовина) на книга. Днеска, утре и другиден. Нема значенее, една, две, осам книги ли си земете. Я ше си замирвам, оти книгите ги писах я, а она само ги раздава без пари. Мое да изглежда донегде несправедливо, ама ѝ е празник, нема да ѝ трошим адето. Дигнал съм ръце и се гласим да подписвам и надписвам.
23-и, 24-, 25-и април. 50%. И толко. Я такава отстъпка и на мою си рожден день никогиж нема да напраим, така че кой му се зима, сега е мументо. Нема кво толко да го умувате!
Книгите са ТУКА.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ

Публицистика

ТЪРСЯ КАСКЕТА!

geshev kasket

Дотегна ми от злите хорски езици и рекох като Диоген да запаля една факла и да тръгна по света. Той е търсил човека. Явно му е трябвал човек. Аз пък търся Каскета, защото ми липсва християн-социалистическа патриотична законност.

Само един от десет сред сънародниците ми одобрявал дейността на Каскета, та ми се стори несправедливо и реших да го потърся, за да го питам как е възможно. Щеше ми разбера за това ли е обиден и не се появява по медиите да разказва словоохотливо за себе си, за политическите си убеждения, за суровата си борба с битовата престъпност, за невинността на всички „едри риби“, както същите ония зли езици наричат знатните ни политически и икономически люде. Все неща, които правеше само до преди няколко месеца.

Прочети още...
 

Снимки

radoslav-tsviatkov.jpg

Фейсбук

Loading ...