Новини

СЕДМИЦА ЗА РАЗМИСЪЛ

izbori promo

Тук вече започва забавното. Не, че досега не беше забавно, ама айде.
Идват избори. Най-важните избори в моя съзнателен живот, а аз съм съзнателен от времето, когато комунизмът поне не беше толкова лицемерен, че да се нарича с други имена. Ония избори от четвърти април тази година сложиха едно начало на нещо, което може да възстанови България и тя да не е просто милата ни Родина, чиято гнусна държавност прокужда едни от най-свидните ѝ чада.
Не се лъжете, няма да са последните важни избори. Просто сега е възможно да са преломен момент. Възможно е и да не са и просто всички да не издържим на наглярщината, бездънната лакомия и безочието на мандрообирниците, управляващи ни вече 77 години.

Ако не излезете да гласувате сега, имате няколко избора. Да напуснете България, да сведете главица, за да не я отсече сабята на поробителя от ДС с множество БКП-ейски лица или да започнем най-страшната от всички братоубоийствени войни - гражданската.
Няма да лъжа. Нито един от тези варианти не е добър. Затова си вдигнете шибаните задници от дивана и идете до изборните машини, за да изринем БКП-тата от софрата и да ги пратим в дън гори тилилейски, където им е мястото. Под БКП-тата имам предвид всички креатури на ДС. Не мога да ги изредя до една, затова ще се конкретизирам върху тези, които ни ебаха мощно през измисления "Преход". БСП, ГЕРБ, ДПС, патреотете. Не се лъжете, това е многоглава ламя. Един организъм. Скачени съдове. Както искате го наричайте, само не и политически опоненти. Всички те са на общата софра и се хранят от нашето търпение, данъците ни и продажността си на външни влияния. За пари ли? За много пари ли? (така се казваше в една реклама).

Да, за много пари. "101 текста на Торлака за Биволъ" не е за много пари. Дори напротив. Струва няма и три кутии цигари. Преди изборите обаче, ще струва и по-малко. Защото искам да си го купите, да попрочетете отгоре-отгоре и да проумеете колко актуално звучат в момента мои текстове, писани преди 5-6 години. Да, саркастични са. Да, наежваш се и започват да ти скърцат зъбите от гняв. Да, имам коварен план. Дотолкова коварен, че ще ви го разкрия без никакво лицемерие.
Надявам се с тази отстъпка, която ще обявя само след няколко изречения, да накарам поне двама, петима, десетима, хиляда, знам ли колко човека да прочетат, да проумеят, да идат до машините и най-после да си изринем кочината.

Зарежете "от моя глас нищо не зависи", "те купуват изборите", "какво може да промени един човек?". Това са приказки угодни на тях. На гнусните манипулатори, които не могат да разделят на две магарета сено и на вързано куче хлеб не умеят да дадат, но твърдят, че без тях държавата ще пропадне.

Купете си "101 текста на Торлака за Биволъ". За да си припомните, че е същото. Нищо не се е променило, само гротеските на сцената се сменят от време на време. За разнообразие. Римляните са му викали panem et circenses.
И без пари бих пуснал книгата предизборно, за да дам своята лепта за краха на свинете. За нещастие обаче житийното си има и битийна страна, така че от мен имате трийсетина процента отстъпка. Какво значи трийсетина ли? Означава, че правите поръчка, давате ми десет лева, разплащате се каквото имате да се разплащате с куриера, тъй като пратката е за ваша сметка и после се радвате на това, че някой смее да напише на хартия това, което повечето хора си казват с половин уста.

P.S. Пък и, оставете другото, няколко човека твърдят, че не съм най-слабия писач в Млечния път.
P.P.S. В началото на текста няма техническа грешка. Просто стм идиот.
Айде, че много се заприказвахме!

Книгата с отстъпка можете да поръчате ТУК  
 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ

Публицистика

ЗА ЧЪК НОРИС И АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

boiko magistrala

В тази седмица, в която автентичното БКП, което хем няма нищо общо с БКП, хем е „столетница“, заяви готовност да търси реванш от управлявалото в продължение на единайсет години БКП, определено от Любен Дилов-син като „класическа народна партия“, ми остана време да се посмея и на друго. Прочетох един виц. Значи, на Чък Норис му станало скучно и измислил машина на времето, за да се поразнообрази. Прехвърлил се в 2756-а година (примерно), а, оставете другото, и успял да се върне в наши дни. Всички го питали какво е видял, но един от въпросите се откроява. „А автомагистрала „Хемус“ завършена ли е вече?“. Разбира се, въпросът е риторичен и е кулминацията на вица. И има защо.

Надали има човек, на когото не му е втръснало от гръмките приказки на управляващите (не само на БКП-ГЕРБ, а на всички от 1974-а насам) как автомагистрала „Хемус“ ще е готова ей сега. Утре. Догодина. Тая петилетка. И все така. До 2024 година ще стане половин век.

Прочети още...
 

Снимки

ot-chitateli-015-b.jpg

Фейсбук

Loading ...