Множествена шизофрения подковава стабилността чрез опорни точки

Наръчник за псевдопатриоти

 1. Може да си едновременно български патриот и пламенен поддръжник на чужда държава. Това изглежда смущаващо само на прима виста. Когато завалят валутните постъпления, вече всичко си идва на мястото и ситуацията се изглажда.
 2. Няма нищо лошо в това да набиеш други твои братя българи, които не са поддръжници на съответната друга държава. Напротив, подобно поведение от твоя страна е толкова патриотично, че едва ли някой би могъл да го оспори, пък камо ли да ти сложи усмирителна риза и да те блъска с успокоителни хапчета до живот.
 3. Препоръчително е да строиш паметници на каквито си пожелаеш окупационни войски на територията на твоята „патрия“. Това не е проблем, тъй като патриотът е широкоскроен човек и гледа към висините, така че няма да забележи някакви си скулптурки.
 4. Докопай каквото и да е чуждо знаме и го развей на всички най-високи върхове, на всички места, на които предците ти са гинали за свободата на Родината ти, изобщо на длъж и на шир и после си пусни националния химн, пък заспи, удовлетворен от добре свършената работа.
 5. Мрази! Омразата ражда патриотина! Задължително намери някой педерас, резняк, чифут, масон, толераст… Важното е да го припознаеш като различен, следователно като враг. В краен случай, някой който харесва еди коя си държава. Става въпрос за държава, която не е Родината ти или държавата, на която ти, патриотино чутовен, си „фил“. Скарай се с него могъщо. Препоръчително на маса, с чаша в ръка и стиснати юмруци. Задължително на висок тон. План максимум е да се стигне до бой и да си крещите в лицата как съответните държави са дали толкова много на България.
 6. Татуирай си патриотски знаци и символи, или поне направи някаква друга демонстрация (например знаме на терасата), за да разберат всички, че си патриотин. В днешни времена е много по-важно какво демонстрираш, а не какво чувстваш или вършиш в действителност. Не бъде демоде!
 7. Създай си стабилни опорни точки. Постоянно повтаряй колко е стара държавата ти, какво славно минало има, какви велики хора е родила. Това също трябва да се прави на висок глас, за да се заглушава очевидният факт, че не вършиш абсолютно никаква полезна дейност, с която да допринесеш за това Родината ти да възстанови старата си слава.
 8. Това може би е най-важно, не знам защо го сложихме толкова към края на текста. Измисли си теория за произхода. Всъщност, не е нужно. Измислени са достатъчно, така че просто си избери някоя от тях, дори и да е на произволен принцип. Важното е да имаш теория, защото без теория си за никъде, така казват всички теоретици, но само в най-близко обкръжение. Щом имаш теория за произхода на българите, всичко моментално ще ти изкристализира. Ще знаеш кои са враговете ти, с кои народи се родеете и, в крайна сметка, като си патриот, на кои чужди държави трябва да симпатизираш.
 9. Гледай лошо винаги, дори и на снимки за лични документи. Ужасно важно е патритионът да е сърдит на живота и изобщо на света. Все пак на нас той ни е отнел толкова много, а ние същевременно сме му дали всичко, което притежава. Обяснявай Възродителния процес с „Време разделно“, първата национална катастрофа с коварството на съседите, създаването на България с отворените обятия на морето от славяни, което само чакало Аспарух да го освободи от тежкия ромейски гнет.
 10. Не мисли! В никакъв случай не се замисляй с какво можеш да допринесеш държавата ти да е приятно място за живеене. За теб единственото важно нещо трябва да е реваншизмът. Те са ни ебали майката, ние трябва да им го върнем тъпкано!
 11. Веднъж избереш ли трънливия път на патриотина, знай, че срещу теб стои могъщата сила на световната конспирация. Така че се сети кой враг си си избрал по-горе и се концентрирай върху громенето му. Независимо дали от изток, запад, север или юг. Врагът прави патриотина истински патриотин!
 12. Знай, че стабилността на държавата е в твои ръце. Колкото по-гръмко крещиш и колкото по-малко вършиш в действителност, толкова повече цялото внимание на драгите сънародници ще е фокусирано върху теб и управляващите ще могат да творят зулум след зулум, без никой и гък да има каже. Приемай бутафорни законови промени, посрещай рокери, прави възстановки на боеве, тържествени паради, зари, фойерверки. Шум да се вдига, пушилка да се вдига. Това е хватката, патриотино. Само си пази кръста. И от работа, и от множене на нацията. Иначе може да ти излезе име, че не си идеалист, а един обикновен, редови човек, на когото се крепи оцеляването ни през вековете, пък и днес.

Сполай ти, патриотино!

 


Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

rm 9books

ПРИМОЦЕА

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Разкази за маса") може да вземете за 68 лв. вместо 74 лв.

- При покупка на всичките 9 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", плюс "101 текста на Торлака за Биволъ"), те ще ви струват 123 вместо 134 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

ЗА ЧЪК НОРИС И АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“

boiko magistrala

В тази седмица, в която автентичното БКП, което хем няма нищо общо с БКП, хем е „столетница“, заяви готовност да търси реванш от управлявалото в продължение на единайсет години БКП, определено от Любен Дилов-син като „класическа народна партия“, ми остана време да се посмея и на друго. Прочетох един виц. Значи, на Чък Норис му станало скучно и измислил машина на времето, за да се поразнообрази. Прехвърлил се в 2756-а година (примерно), а, оставете другото, и успял да се върне в наши дни. Всички го питали какво е видял, но един от въпросите се откроява. „А автомагистрала „Хемус“ завършена ли е вече?“. Разбира се, въпросът е риторичен и е кулминацията на вица. И има защо.

Надали има човек, на когото не му е втръснало от гръмките приказки на управляващите (не само на БКП-ГЕРБ, а на всички от 1974-а насам) как автомагистрала „Хемус“ ще е готова ей сега. Утре. Догодина. Тая петилетка. И все така. До 2024 година ще стане половин век.

Прочети още...
 

Снимки

ot-chitateli-0001-a.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...