ДВАМА БОЙКОВЦИ ТРИ ДЕНА ЯЛИ, ПИЛИ И СЕ ВЕСЕЛИЛИ

boykovci 2

Вижте, знам, че никой не е длъжен да познава писанията ми, ама на мен тотално не ми пукa и имам намерение да изразя една малко по различна позиция по повод интервюто на премиерОТ на Територията оня ден по НационалниОТ телевизор. Нали не трябва да сме само критици, та да започна с доброто, защото няма да е особено много. Не че гледам телевизия, следя други информационни канали, защото ги намирам за много по-обективни, но по моето скромно мнение това интервю беше върховото постижение на Баце в позицията му на самодържец.

Първо, така беше подковал адаша си, че оня през цялото време мигаше като плъх У брàшно и се обаждаше единствено, когато Бойко, тоест, Борисов де, му дадеше думата. Второ, ако някой ми каже, че тия въпроси не са предварително подбрани, до един, не са минали през пиар екипа му или, още по-вероятно, не са направо негово творение, се прибирам на село, купувам си нивичка и ставам волен свинепас. Макар, че Волен вече си имаме, а Баце наистина се оказа страхотен свинепас.

Вие представяте ли си колко хора без критично или с нискокритично мислене са получили душевни оргазми от мъжествените му позиции по всички теми, които му зададе адашът му? Колко лелки са искали да докоснат бицепса им, пък дори и ако ги нарече „мисирки“. Колко полуграмотни дебили са били склонни да спре до тях с джипката и да каже „К‘во пра‘иш бе, тулуп?“.

И, да, беше наистина страхотен пиар. Ресурсът на държавата е могъщо впрегнат в това да се печелят следващите избори. И това е най-малко лошата новина. Двете по-тъжни са, че схемата вече е отработена и „доказано“ дава резултат, а пълната трагедия е, че алтернатива не дебне отникъде.

Но, думата ми беше за двамата Бойковци. Перфектно си изиграха ролите. Не можем да не се възхищаваме на гениалността на Антъни Хопкинс само, защото играе някакъв си, който яде разни човеци, нали така? Та така и тия двамата. Mакар да съм далеч от идеята да ги сравнявам с Антъни Хопкинс, нищо че единия от тях бих могъл с Ханибал Лектър да го сравня по много показатели.

Миналата седмица Прокуратурата каза, че ѝ е транспенис къщата У БарЦелоната. Панорамния поглед на Бойко Василев да се поинтересува някак от тази щекотлива за обществото тема? Или пък за разни тераси, рухнали новопостроени пътища с десетки жертви, електронно правителство, грандиозна корупция… Айде, да се спра, че няма да ми стигне мастилото.

Не. Вместо това гледаш и не вярваш на ушите си (бог да го прости). Премиерът на най-бедната и изтърбушена държава в ЕС, с най-ниска продължителност на живота, най-висока смъртност и най-висока емиграция ти обяснява как големите лидери на еврообщността вземали пример от нас, защото ние сме предприели най-ефективните мерки срещу коронавируса.

Да, аз имам право да седя пред компютъра и да гледам със зяпнала уста как тоя самозабравил се мутраген плещи всякакви глупости, защото не съм телевизионен водещ. Но, Бойко Василев е. Само че той също седи, слуша и попива мъдростта на Винету.

Разбира се, накрая стигаме до тангенти (любимата му дума за всички времена) и магистрала „Хемус“. За нас, жителите на Северна България, е истинска привилегия, че щели да ни направят още няколко десетки километра. Кога? Ще видим.

И за финал, ако мога да си позволя едно лирично отклонение. Роден съм на трети октомври 1979-а година. На 40 съм, лесно се смята. Първата копка на магистрала „Хемус“ е направена точно пет години без един ден по-рано от моето пръкване на тоя свят. И това е лесно за смятане. А после си слушайте как Бойко Василев повтаря сто пъти на Бойко Борисов, че покрай успешните антикоронавирус мерки рейтингът му се вдигнал много и идете да си пуснете бюлетината. Вотът е свещен. Мозъчните гънки също…

P.S. A в близост до един кафяв залив в Евксинския понт един четириетажен хотел, обявен за подпорна стена, ще бъде използван за гнездене на прелетни птици. Гарантирано от ГЕРБ.

---

Статията е публикувана в сайта Биволъ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

ПРИМОЦЕА

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол") може да вземете за 53 лв. вместо 58 лв.

- При покупка на 8 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", плюс "101 текста на Торлака за Биволъ"), те ще ви струват 108 вместо 118 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

Публицистика

БИКОВ БЕЗМИЛОСТНО РАЗОБЛИЧИ КОРУПЦИЯТА В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ!

toma bikov

Нали обективността изисква да се анализират всички гледни точки, та седя и си мисля. Ами, ако депутатът от ГЕРБ Тома Биков е прав? Кой пък казва, че западните медии са неподкупни? Някой е извадил едни пачки от тайно нощно шкафче, занесъл ги е на „Шпигел“, „Политико“ и цялата там плеяда прехвалени и уважавани вестници и воала! Те ти, брате, цела кампания срещу ГЕРБ! Яростна, безочлива, безцеремонна и неблагодарна.

Прочети още...
 

Снимки

b-14.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...