Диви дол - актуално, Емисеа 23

Информационен бюлетин на Вела Тропоската

radiotochka 23
- Драги дивидолчанье и други жителе на поречеето! Имам удоволствеето да ви представим дваесе и трекя новинарска кореспонденцеа на „Диви дол - актуално“.

Времето
Все си е такова. Нема никва разлика с вчера. Температурата е един-два градусе надоле, ама се тръпи, не е нещо драматично. Я, като не разбирам от атмусферну налеганье, па и от друго налеганье, и си седим дом вече фтори день, си ми е добре. През прозорецо видим, че грее слънце, та се кине. Ама и апе, особено рано издзаранка. Та, не излазайте меджу изгрево и осам часо, без да сте си фрълили нещо на гръбината. Мислете за здравето си. По-нататък у новините ше ви каем кво се сючава, коги не го праиш.


Спорт
Дошел некъв да тренира за колоездачната обиколка на Блъгареа. Никой го не знаа ни кой е, ни откъде е. Казал, че името му е Атанас Атанасов. И като земе да се засили покрай Шубеница, та право у барата. Юрнали се ората, набръже го извадили, верно, попсували го манку къв е малоумен изклесяк, ама не са го били. Поне по официалне данне. Дано да си е зело извод от тва супер непрофесилнално поведенее мунчето. Ама сичко е наред, не е станало нищо кой знаа кво.

Из живото
- За съжаленее, или мое и за щастее е да е, ебеш ли му макята, Киро Пиандурняко зел та кюфнал. Те така. Кък си одил по пъто. Баш поди назе, вие ме знаате къде живеем. Оня день се зарекъл у кръчмата, че нема да пие барем две недии. Тва добре, ама резката детоксикацеа първо го довела до тремор, оти он поди кило скоросмрътнеца на день не падаше, а после гръчове го подгонили. Коги накраю разбрал, че нема да я бъде таа работа, къде я е намислил, и пошел да си земе едно шише, та да неутрализира ефекто от липсата на спиртец у организмецо, вече било късно и се слекъл като чувал с компире баш до трафопосто. И дотам. Да се не чудите за кой бие камбаната, имам предвид.
- Пръвио юбопитен факт е, че Денчо Пръжката пошел да си сбира багажо, та да участва у ингилизкио Мюзик айдъл, или там, кво му викат, че я телевизеа не глеам. Тва си е ньегова работа, нема кво да му се мешаме, ама само сакам да каем, че он пее като скопено говедо, има визеа на пръднал москвич и знаа ингилизки колко монголски скотовъдец. Е, за последното не съм баш права, оти слуховете твръдат, че бил пошел на уроци при Джеймс Фръчъро и вече бил научил кво е Ай ем Денко дъ crackling, Уан, Ту, Трий, Фоур. Ебем ли го, мое и да излезне нещо, ама не вервам личну за мене си.
- Те и пръвата ни кулинарна новина, че оно тиа шоута нашумеа и мое да качиме сюшателскио интерес до два-тринаесе човека, ако изобщо сте ора. Жею Изпрошнатио, он ми е кумшиа, знаате, сношка ми тропа на вратниката и вика „Ела за манку“. Я си помислих, че нещо сексуалну ме дири, нали е дрът ергенин, ама се погледнах у огледалото и си рекох, че нема шанс да е таа причината. Та, кък и да е, отидох.
Рекъл да се занимава с кулинария. Он цел живот едеше праженье компире, мръвки от свинята на фурня и печени чушки, ама те. Сетил се. Нема млого да го фалим, ама мужете верно са по-добри готваче. Не знам у интернедо ли я е видел, самечък ли си я е измислил, ама ебах таа рецепта. Пръстевцете си да оближеш! Питах го за съставкете, а он вика „Сипи си у една чиникя и си бегай! Ютре да ми я донесеш изплакната. Я съм шеф готвач на маалата и не си издавам тайнете.“. Толко беше благо, че и да ми го тури щех да му дадем само, та да ми кае ква е субстанцеата, ама он си не посака, да еба. Една девственус си имам на тоа свет…

С вазе беше Вела Арнаудова – Тропоската
---
Ако сакате да се информирате йоще, у трилогеата на Торлака „Северозападен романь“, „Автономията????“ и „Май ше ни бъде…“ мое да прочетете истините на живото. Я съм му памагала, не за друго. Те тука са.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

ХАЗАРТ

Hazzard cover front smallРисков играч ли сте? Позната ли ви е тръпката от очакването на развоя на срещата след направения залог? Дори и най-сигурната прогноза крие доза риск и именно това е най-вълнуващото.

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

rm 9books

ПРИМОЦЕА

Ако сте пропуснали да прочетете досега издадените книги на Торлака, може да ги поръчате накуп с отстъпка:

- Северозападната поредица ("Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Разкази за маса") може да вземете за 68 лв. вместо 74 лв.

- При покупка на всичките 9 книги (Северозападната поредица плюс двете части на "Иваил цар", плюс "Хазарт", плюс "101 текста на Торлака за Биволъ"), те ще ви струват 123 вместо 134 лв.

Всяка от книгите пристига при вас с автограф и посвещение от автора.

 

Снимки

dinko-herakal.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...